Intersectorale opleiding
Zakelijk Duits voor gevorderden

DOELGROEP
  De opleiding is bedoeld voor bedienden die in professionele situaties vlot en efficiënt in het Duits dienen te communiceren. De deelnemer wordt voor de aanvang van de opleiding uitgenodigd om een elektronische taaltest af te leggen, zodat hij in de juiste groep kan geplaatst worden.

DOELSTELLING
De deelnemer oefent de cruciale bedrijfssituaties in zodat hij een breed spectrum van de alledaagse Duitse
zakelijke communicatie actief leert beheersen.

PROGRAMMA
   Je oefent de cruciale bedrijfssituaties in zodat je vlot en efficiënt in de taal uitdrukt in tal van alledaagse zakelijke contexten.

   Grammatica komt uitgebreid aan bod. Natuurlijk kun je al zinnen formuleren, werkwoorden vervoegen en ken je de meeste werkwoordtijden al. We drijven het tempo omhoog! Je leert complexe, samengestelde zinnen opstellen, en maakt kennis met de moeilijkere werkwoordtijden en leert hen ook op de juiste situaties toe te passen. Je brengt nuance in je taalgebruik, om zelfs de delicaatste onderwerpen aan te kunnen. Je oefent grammatica in aan de hand van communicatieve opdrachten en het e-learningplatform.

   Daarnaast leer je je ook uitdrukken in tal van professionele contexten voor gevorderden. Jezelf voorstellen en een afspraak maken, dat kan je al. We verdiepen ons in de skills die elke professional nodig heeft! Je leert telefoneren naar klanten, professionele e-mails opstellen, vergaderingen meevolgen (of zelfs leiden) en vlotte presentaties maken.

   Je krijgt sleutelzinnen en professionele woordenschat aangereikt voor al deze contexten. Tijdens de sessie ligt de focus op mondelinge vaardigheden waarbij de sleutelzinnen worden toegepast in een professionele context. Maar ook het e-learningplatform ondersteunt je verder. Daar vind je tal van oefeningen en business cases om je skills als professional in de taal verder aan te scherpen. Na elke sessie kan u bijkomende oefeningen maken op het platform om de aangereikte sleutelzinnen te verankeren.

   Natraject:
   Na afloop van de training heb je nog één jaar lang toegang tot het BLCC e-learningplatform. Daar vind je tal van oefeningen op communicatie, grammatica en woordenschat.

PRAKTISCH
 • WANNEER
  Datum: 20 april 2021 van 14:00 tot 17:00. Vervolg: 23/04/2021, 27/04/2021, 30/04/2021, 04/05/2021 en 07/05/2021
 • WAAR
  online leren

  online
 • KOSTPRIJS
  Gratis

 • Na inschrijving verschijnt een bevestigingspagina.


LESGEVERCONTACTPERSOON VOOR MEER INFORMATIE
 • BLCC